В містечку Підрясне у Львівській МТГ місцева спільнота вперше скористалася програмою співфінансування, щоб провести ремонт головної вулиці. Це стало першим таким випадком з моменту створення Львівської об’єднаної територіальної громади.

Керівник офісу в Рясне-Руському, Сергій Яременко, який був частиною ініціативної групи, що взяла на себе реалізацію проекту, поділився своїми враженнями. Він зазначив, що незважаючи на труднощі, проект вдалося успішно втілити в життя, і закликав інших активно користуватися такими програмами співфінансування.

Чотири роки тому мешканці дачного кооперативу Підрясне вирішили відремонтувати Вулицю Бандери, головну вулицю їх мікрорайону, яка перебувала у занедбаному стані. Вони самостійно проклали дорогу, отримавши початкову фінансову підтримку від колишньої селищної ради. Після створення Львівської об’єднаної територіальної громади, група звернулася до Залізничної райадміністрації та замісника міського голови, після чого проект набрав обертів.

В результаті, міська влада покрила 30% витрат на ремонт. Вулицю Бандери та прилеглі тротуари повністю вкрили бруківкою, а частину вулиці, що виходить на Кільцеву дорогу, заасфальтували. Вулиця Бандери стала єдиною вулицею у Підрясному та Рясне-Руському, що була реконструйована за програмою співфінансування.