Стару будівлю Нікопольської амбулаторії, що на проспекті Трубників, перетворять на сучасну лікарню. Реконструкція здійснюється державним та обласним коштом. На сьогодні загальна готовність об’єкту становить близько 95%.

 

“Будинок післявоєнних років, тому фактично його перебудували заново. Під час демонтажу залишалися лише стіни, які довелося зміцнювати. Замінили стару дощату підлогу та всі інженерні мережі, дах, вікна. Найцікавішою була реставрація фасаду. Ми намагалися зберегти його історичну самобутність. Водночас використовували сучасні технології. Корпус вийшов теплий і затишний”, – розповів головний інженер генпідрядної компанії Андрій Петров.

 

Приміщення обладнали пожежною сигналізацією, системами вентиляції та кондиціювання. Внутрішні ремонтні роботи також завершені. Залишилося прикріпити плінтуси, розетки та вимикачі. Встановили виготовлений на замовлення підйомник для пацієнтів з інвалідністю.

На першому поверсі розміститься поліклініка і консультативно-діагностичне відділення. На другому поверсі палати для стаціонару на 30 ліжок. У кожній палаті – санвузол і душова кабіна. Для маленьких пацієнтів у коридорах встановили гірки-літаки та гойдалки. Третій поверх – адміністративний з актовою залою і кімнатою телемедицини. На кошти меценатів і місцевого бюджету придбали меблі й необхідну техніку.
Також покращили благоустрій території біля лікарні. Пішохідні доріжки замостили тротуарною плиткою, провели освітлення, встановили лавочки, облаштували дитячий майданчик. Розпочали роботи по озелененню території. Біля лікарні будуть рости сакури, ялини, кущі ялівцю та укладуть рулонний газон.