Центральний універмаг — це місце з великим потоком людей. Але не всі можуть легко подолати високий бордюр. Тому місцева влада ухвалила рішення трохи зменшити його висоту. Однак ремонтні роботи тривають саме в той момент, коли природа не сприяє цьому — полоще злива.

24 листопада багато відвідувачів Центрального універмагу вельми здивувалися: вони побачили робітників, які займалися зниженням бордюру на ділянці перед пішохідним переходом. Цю роботу закладено в проєкті “Місто без бар’єрів”, який покликаний забезпечити комфортні умови життя і рівні права для всіх городян. Планом передбачено завершення робіт із пониження 15 ділянок дороги до кінця грудня. Однією з таких ділянок є дорога перед ЦУМом.

На місці робіт стоїть будівельний інвентар, генератор, бруківка, а також стоси тактильної плитки. Ділянка обгороджена дорожніми конусами, щоб робота була безпечною. Як не дивно, але робота фахівців з укладання бруківки не перешкоджає пішоходам переходити вулицю. Більше здивування у перехожих викликає те, чому бруківку кладуть у дощову погоду: за прогнозами того дня мав бути дощ та ожеледиця.

Попри попередження, роботи тривають. Після зверненнями за роз’ясненнями до прессекретаря Тернопільської міської ради, Мар’яни Зварич, вона прокоментувала ситуацію: погодні умови не можуть впливати на виконання подібного роду робіт — укладання бруківки. Вона особливо наголосила, що якість та обсяг виконаних робіт перевірятимуть сертифіковані фахівці з відділу технічного нагляду, а підрядник у разі невиконання умов, понесе матеріальне покарання.