У Вінниці уже не перший рік проводять ремонт багатоповерхівок за програмою співфінансування. Умови участі незмінні: 70% витрат покриває міський бюджет, а решту коштів докладають мешканці. Однак, має бути створене ОСББ у будинку. Мешканці багатоквартирних будинків самостійно приймають рішення, які ремонтні роботи будуть проводити. Останнім часом найпопулярнішим є ремонт покрівель.

Як розповів директор департаменту комунального та житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман, наразі програма користується чималою популярністю серед містян. У багатоквартирних будинках виконують роботи на вибір мешканців за умови створення ОСББ в будинку.

“Зима рано чи пізно закінчиться, розпочнуться відповідні погодні умови, які дозволять проводити ремонтні роботи, лагодити багатоквартирні будинки, наводити лад на прибудинкових територіях. На сьогодні продовжує діяти програма, яка дозволяє співвласникам багатоквартирних будинків монтувати покрівлі, інженерні мережі, замінювати старі вікна на металопластикові на умовах співфінансування. Ми на сьогодні вже маємо ряд контрактів, які були укладені за підсумками проведених тендерних процедур на капітальний ремонт як на умовах співфінансування, так і коштом бюджету 100-відсотково для будинків, які створили об’єднання співвласників і скористалися правом на проведення першого безкоштовного ремонту коштом бюджету”, – розповів Роман Фурман.

Програма співфінансування діє у Вінниці з 2010 року. Попри те, що епідемія коронавірусу внесла певні корективи у попередні плани щодо капітального ремонту та реконструкції на 2021 рік, проте роботи у місті триватимуть.
Слід зазначити, на умовах співфінансування можна відремонтувати конструктивні елементи будинку. А саме: покрівлю, інженерні мережі, підвал будинку, заміна вікон у місцях загального користування. Також енергоефективні заходи у будинку чи під’їздах (стики панелей чи інші роботи).

Результат пошуку зображень за запитом У Вінниці триває ремонт багатоповерхівок за програмою співфінансування

Результат пошуку зображень за запитом ремонт багатоповерхівок по програмі співфінансування