Багато хто з нас звик, що ремонт важливіший у центрі міста, а ось про його околиці завжди забувають. Але це не стосується Чернівців, де місцева влада взялася за облаштування віддалених куточків міста. Тому облаштування торкнулося громадського простору у Садгорі та дитячого майданчика на Гравітоні.

У Садгорі триває ремонт на вулиці Підкови. Бруківка вже вистелена на верхньому ярусі, на нижньому ще багато треба зробити: утрамбувати землю, створити основу під хідники. Підрядна організація, що уклала контрактний договір на роботи, вже заливає бетонну основу, щоб на цьому місті була облаштована зупинка громадського транспорту. Тривають роботи з встановлення фонтанчиків.

Міський голова, коли приїхав перевірити на якому етапі знаходиться ремонт, був дуже задоволений обсягом робіт, які вже виконано. Він зазначив, що місцеві мешканці навіть не думали, що на їх вулиці може бути велике свято. Особливо раді ті, хто тут живе не один десяток років. Вони кажуть, що за цей період ніхто так не облаштовував ці вулиці.

Дитячий майданчик буде стояти на місті, яке місцеві мешканці назвали “Майданчик жахів”. Тут вже утрамбували землю для вкладання бруківки, по периметру посадили квіти, декоративні кущі, дерева. На черзі встановлення сучасного освітлення та системи відеоспостереження для безпеки дітей. Ще в планах: острівці з гуми та лавки. Після цього проєкт можна здавати. Але навряд чи що на цьому зупиняться, бо місцеві мешканці мають інші проблеми, які також чекають швидкого вирішення.