Ще на початку 2020 року в Київській міській держадміністрації заявляли про необхідність ремонту центральної площі столиці і Хрещатика. Згідно проєкту, який розробив “Київдормістпроєкт”, ремонт відбуватиметься і на Європейській площі (місце стику бруківки і асфальту) аж до Бесарабської площі (до радіусу заокруглення примикання бульвару Тараса Шевченка), що становить 1,165 кілометрів.

У Києві планують капремонт Майдана Незалежності та Хрещатика – Стожари

Планувався капітальний ремонт інженерних мереж, облаштування тротуарів і велодоріжок, каналізацій і світлофорів, фонтанів і створення інклюзивних елементів вулиць.

Коли почнеться ремонт майдану Незалежності - новини Києва | Сьогодні

Та вже весною в тому ж КМДА повідомили, що через відсутність коштів на такий масштабний ремонт, все роботи (навіть проектні), перенесли на 2022 рік.  Тоді роботи оцінювали в 70 мільйонів гривень.

 

Нещодавно ж на одному з інтерв’ю мер Києва Віталій Кличко запевнив, що в 2022 році роботи по ремонту центру міста таки почнуться і це потребуватиме значно більше коштів, ніж планувалось спочатку – близько мільярда гривень. Вартість збільшилась через те, що потрібно повністю замінювати мережі, труби, які йдуть під Хрещатиком і Майданом Незалежності, а також оновити гідроізоляцію, щоб запобігти регулярному підтопленню підземних переходів і входів в метро.