Цьогоріч в Житомирі активно взялись за оновлення міських просторів. Ми вже розповідали про реконструкцію житомирської набережної і майдану Соборності.
Тепер ж міська влада анонсувала ще і капітальний ремонт майдану Корольова. За проєктом, вартість якого більше 26 мільйонів гривень, вже наступного року планують почати з заміни покриття навколо пам’ятника Корольову на гранітне, а навколо облдержадміністрації встановити нову тротуарну плитку. Будуть встановлені антивандальні лавки і сучасне освітлення з підсвіткою зелених насаджень. Перероблять і головні сходи, додавши до них пандуси з обох боків. Буде сучасний відеонагляд, оновлені зони відпочинку і підведуть комунікації під новорічну ялинку.

Хочуть також збільшити кількість зелених насаджень, досадивши кущів і кілька видів декоративних дерев і встановити по периметру чотири вуличні скульптури. На час реконструкції з площі заберуть геометричну інсталяцію і стелу Воїнам Небесної Сотні, котру перенесуть на майдан Перемоги.

У Житомирі оголосили тендер на реконструкцію майдану Корольова. Що планують змінити

Роботи планують почати вже цього року з прокладання комунікацій і водогону. Якщо дозволить погода, розпочнуть і земляні роботи, а основний об’єм всіх робіт проведуть за 2022 рік.