В центрі Одеси, біля Дерибасівської, відновлюють старовинну гранітну бруківку. В Червоному провулку знімають асфальт і збережені під ним старовинні гранітні блоки. Виявляється, що всі ці роботи робляться саме з метою повернути Червоному провулку хоча б частину історичного вигляду. Старі гранітні блоки замостять заново на нову піщано-цементну основу. Ремонтні роботи проводять на замовлення власника готелю, що розташований на розі Червоного провулку та Дерибасівської.

 

 

“Ми вирішили з нашим інвестором зробити місту подарунок та переробити вулицю, як було 60-100 років тому. Ми отримали дозвіл, все офіційно. Обіцяли все зробити дуже швидко – до літа. Щоб і одеситів, і туристів цей шматочок міста міг обслуговувати, як треба”, – пояснив директор компанії-замовника реконструкції Марк Сарторі.

Як повідомив представник інвестора Адоніс, неодноразово зверталися до міської ради, щоб відремонтували дорогу.

“Уже декілька років говорили, що це треба робити, а за останні місяці вирішили, що самі це зробимо. Ми будемо знімати асфальтне покриття та максимально використовувати блоки, які були. Якщо чогось не вистачає, ми шукаємо щось інше, щоб це був цілий гарний шмат покриття”, – поділився представник інвестора Адоніс.

Підряднику може не вистачити бруківки після підняття рівня дороги. Тому управління охорони пам’яток готове додатково надати бруківку, яку наразі зберігають у комунальному підприємстві “Міські дороги”.