У Житомирі розпочали реконструкцію майдану Соборного. Спочатку демонтували постамент, на якому до 2014 року стояв пам’ятник Леніну. На даний час знімають гранітні плити. Завершити реконструкцію мають до середини серпня 2021 року.
Як повідомив керівник управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслав Глазунов, на цьому місці встановлять флагшток. Висота флагштоку буде становити 50 метрів і державний прапор України розміром 14 на 8 метрів. Також проведуть реконструкцію території скверу. Роботи проводять на умовах співфінансування державного та місцевого бюджетів.
Переможцем тендеру на виконання робіт стала компанія “КомфортБуд”. Загальна вартість проєкту становить близько 14 мільйонів гривень.

“У нас був тендер на реконструкцію скверу і будівництво флагштока. Все буде з гранітної бруківки, зокрема, центральна частина. Кругом скверу буде тротуарна плитка. Лавочки будуть антивандальні: з полірованого бетону, з дерев’яними накладками, з підсвіткою, з підзарядкою для телефонів. Нове освітлення буде і самого флагштока, і прапора, і скверу. Всі ці ялинки, які тут були до цього, все це залишається”, – каже В’ячеслав Глазунов.

 

Підготовку до реконструкції скверу почали 16 червня 2021 року. Наразі будівельники демонтували постамент і продовжують знімати гранітні плити.

У Житомирі в центрі міста демонтували постамент, де стояв пам'ятник Леніну

 

У Житомирі в центрі міста демонтували постамент, де стояв пам'ятник Леніну

У Житомирі в центрі міста демонтували постамент, де стояв пам'ятник Леніну

“Все, що демонтується і більш менш в належному стані, складується на піддони. Тут були гарні гранітні борти, гарна плитка – підрядна організація все актує і технікою перевозить на комунальне підприємство “Зеленбуд”. Оскільки це підприємство обслуговує Старий бульвар й інші об’єкти, вони будуть повторно використовувати його на ті сквери та об’єкти, де ще немає реконструкції, але невеличкі ділянки вже можна реставрувати”, – розповів очільник управління капітального будівництва.

 

Відкриття скверу запланували на 24 серпня 2021 року – на День Незалежності України