На Дніпропетровщині у Сурсько-Литовській громаді будують водопропускну споруду із пішохідним мостом. Вона вбереже навколишні місцевості від підтоплень.

«Продовжуємо втілювати на Дніпропетровщині проєкти з покращення гідрологічного стану річок. Зокрема, правої притоки Дніпра – Мокрої Сури. Обласним коштом будуємо там капітальну пішохідну водопропускну споруду. Люди зможуть вільно та безпечно переходити з одного берега на інший. А під час повеней вода не розливатиметься та не затоплюватиме садиби місцевих»,- розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Сергій Березань.

Працівники будівельної компанії вже підготували основу під залізобетонні балки. Частково виконали укріплення берегів, щоб не розмивало ґрунт під час паводків. Здійснили підготовчі роботи для замощення бруківки. Облаштовують безперешкодний підхід до моста для маломобільних громадян.

 

«Незабаром встановлюватимемо дві залізобетонні балки по 16 метрів кожна. Далі влаштуємо покриття з тротуарної плитки. Передбачили також підходи для людей з інвалідністю, по якому буде зручно заїжджати на візку. Після цього за планом монтуватимемо огородження», – розповів головний інженер проєкту Віталій Ракуляк.

Наразі місцеві жителі користуються старим невеликим містком. Частина дерев’яних дощок прогнила та струхлявіла. У сніг і дощ поверхня дуже слизька. Тож люди чекають на нову переправу.

 


По течії річки Мокра Сура, крім будівництва нової споруди, завершують реконструкцію ще двох. Загалом на ці роботи у 2020 році з обласного бюджету виділили понад вісім мільйонів гривень.