Нещодавно в Івано-Франківську офіційно відкрили культурно-мистецький простір «Апостроф», що знаходиться на вулиці Шевченка. Його облаштовували у рамках програми «Бюджет участі». Ще донедавна це була занедбана територія із графіті на стінах. Так виглядало місце біля студентського простору «Параграф». А зараз локацію не впізнати. Літню сцену замостили бруківкою, встановили освітлення та нові лавочки. Провели роботи з озеленення території. А також відвідувачі простору можуть залишати своїх двоколісних на новій велопарковці.

 

В Івано-Франківську офіційно відкрили культурно-мистецький простір "Апостроф" (ВІДЕО)

 

У Франківську відкриють новий культурно-мистецького простір | VERSII.IF.UA | новини Івано-Франківська та Івано-Франківської області ONLINE | головні теми Прикарпаття | ВІДЕО

 

“Ми хочемо проводити тут творчі вечори, кінотеатр просто неба, майстеркласи та творчі виставки. Оскільки, вулиця Шевченка є прохідною та пішохідною, вечорами тут прогуляється багато людей, в тому числі тих, хто хоче просто відпочити. Тому створення такого простору є актуальним для міста”, – ділиться співзасновник проєкту “Paragraph” Андрій Шпак.

 

Доповненням культурно-мистецького простору став мурал. Щоб простір виглядав помітним і ефектним, вирішили розписати стіну. Новий елемент вуличного мистецтва в середмісті створило подружжя Пітчуків за вісім днів.

Новий настінний розпис координувала місцева творча ініціатива «Місто муралів». У рамках цієї програми в Івано-Франківську створили понад два десятки настінних малюнків.

Свою діяльність культурно-мистецький простір «Апостроф» розпочне вже в наступному році.