У Запоріжжі діє комплексна програма з благоустрою районів міста. Зокрема, у Комунарському районі на даний час проводять капітальний ремонт тротуару Привокзальної площі.

 

Роботи здійснює переможець тендеру ТзОВ “ЗАПОРОЖІНЖИНІРИНГ”. Загальна вартість капітального ремонту Привокзальної площі становить близько 3 мільйонів гривень.
Ремонтники вже замінили частину покриття – на місці старого розбитого асфальту тепер нова тротуарна плитка. Згідно з проєктною документацією заплановано замінити майже 1,5 тисячі квадратних метрів тротуарного покриття, встановити нові бордюри та гранітні бортові камені, укласти тактильну плитку для допомоги в орієнтуванні пішоходам з вадами зору. Також проєктом передбачено кронування дерев, встановлення нових лавок, урн, люків та облаштування вентиляційної шахти.
На даний час працівники підрядної компанії замостили тротуарною плиткою понад 800 квадратних метрів пішохідної зони, замінили 73 погонних метри гранітних бортових каменів та вклали понад 30 погонних метрів нового гранітного борту. Окрім цього, вже встановлені нові лавки та урни, здійснили кронування дерев.
Реконструкцію тротуару біля головних залізничних воріт міста продовжать у в наступному році. Ще одна ділянка буде з новою тротуарною плиткою. Окрім цього підрядники приведуть до ладу вентиляційну шахту: пофарбують та виконають декоративне оздоблення фасадів.