У Чернівцях жителям вулиці Хотинської районна рада допомогла відремонтувати міжбудинковий проїзд. Наразі ремонтні роботи на завершальній стадії.

Ще декілька тижнів тому міжбудинковий проїзд на вулиці Хотинській, 54В був у жахливому стані. ОСББ «Наша фортеця» хотіли за власні кошти відремонтувати дорогу біля будинку. Проте, їм не вистачило фінансування. Відтак вони звернулися до депутата Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

 

«Власних фінансів нам вистачало відсотків на тридцять. Тому ми звернулися до депутата та попросили допомогу. Нам відповіли, що це можливо в разі співфінансування. Зрештою, разом з усіма мешканцями будинку ми зібрали потрібну суму та придбали бруківку й інші необхідні матеріали. Відтак, за участі депутата та департаменту ЖКГ вже завершуємо роботи з ремонту проїзду», – розповідає голова ОСББ Руслан Ліцкан.

 

Біля будинку замінили зливні системи та каналізаційні люки, встановили бордюри та проїзну частину біля будинку замостили бруківкою. Облаштували дитячий та спортивний майданчик. Роботи тривають два тижні  і якщо дозволять погодні умови, то до кінця місяця їх планують завершити.

«Це гарний приклад співпраці мешканців та влади. Разом ми зробили добру справу», – каже депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

На його думку, подібну практику можливо та необхідно запроваджувати у всьому місті – головне, щоби було бажання мешканців. Міська рада, в свою чергу, повинна підтримувати такі ініціативи.
Ініціативність мешканців позитивно відзначив і директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей.

«Водночас коли ми спільно з громадою беремося за вирішення проблеми, все вдається. Цей двір – яскравий приклад. Його вдалося відремонтували за дуже короткий термін. Вдячний ініціативним мешканцям за небайдужість. Ми не будемо стояти осторонь і завжди підтримуватиме подібні ініціативи», – пообіцяв Володимир Бешлей.