Нещодавно в Україну здійснила перший візит президентка Молдови Майя Санду. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським йшлося про стратегічну співпрацю, а також про інфраструктурні проєкти.

 

З'єднання Ямпіль-Косеуць на стокілометровій відстані не відповідає реальним потребам, - Кістіон | iVin новини

 

Україна й Молдова мають намір побудувати міст через річку Дністер на трасі Київ – Кишинів. Це покращить автосполучення між країнами. Про це у вівторок, 12 січня 2021 року, повідомили президент України Володимир Зеленський і президентка Республіки Молдова Майя Санду на спільній пресконференції в Києві.
Сторони обговорювали плани будівництва сучасної автомагістралі та моста через Дністер. Завдяки цьому зменшиться тривалість часу поїздки між столицями двох держав до п’яти годин.

 

“Один з проєктів, який обговорювався під час зустрічі, стосується розвитку дорожньої інфраструктури на трасі Кишинів – Сорока – Ямпіль – Київ. Даний проєкт дозволить створити найшвидший маршрут із центрального регіону України в країни Центральної та Південно-Східної Європи”, – повідомила Майя Санду.

 

Як повідомив Володимир Зеленський, у нас є амбіційна ідея – будівництво сучасної магістралі, що з’єднає Київ і Кишинів.

“З цією метою ми обговорили будівництво прикордонно-мостового переходу через Дністер, який скоротить відстань між столицями наших держав до 5 годин. Окрім того, будівництво моста Ямпіль – Косеуць спростить транзит, а також активізує торгівлю і контакти між людьми”, – повідомив Володимир Зеленський.

 

Санду зазначила, що до реалізації проєкту можуть залучити європейських партнерів.

Нагадаємо, найшвидше з Києва до столиці Молдови можна дістатися дорогою через Білу Церкву, Умань та прикордонне місто Платонове, що на Одещині. Протяжність даного маршруту становить 472 кілометри.