У Вільховецько-Лазівській опорній школі, що на Закарпатті, будують одразу три нові корпуси. Потреба у реконструкції назріла вже давно. Адже діти навчалися у трьох будівлях, дві з яких були в аварійному стані. У непристосованих приміщеннях знаходились їдальня та бібліотека. Зараз у школі навчається понад 570 школярів та працюють 68 педагогів. Класів не вистачає, тож діти змушені навчатись у дві зміни. З кожним роком кількість учнів зростає.

Проблемою є й відсутність у школі спортивної та актової зали. У Вільховецькій громаді розробили проєкт реконструкції навчального закладу, щоб діти могли навчатись у належних умовах. Зараз тут добудовують новий навчальний корпус, спортзал з роздягальнями та харчоблок. Всі корпуси будуть з’єднані між собою.
Будівельні роботи стартували у травні 2019 року. За півтора року новобудову звели під покрівлю. За сприятливих погодних умов планують і зараз продовжувати будівельні роботи. До кінця року прогнозують перекрити дах над частиною будівлі (площею 250 квадратних метрів). Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «КІК», яка стала переможцем тендеру. Загальна вартість проєкту становить 54 мільйони гривень.
На даний час будівельники готують матеріали для перекриття даху над частиною будівлі. Нові приміщення будують за сучасними технологіями та з врахуванням вимог до освітніх закладів. За умови стабільного та повного фінансування проєкт вдасться завершити у 2021 році.

Наступний навчальний рік у Вільховецько-Лазівській школі сподіваються розпочати вже у нових просторих та затишних класах.