Сьогодні у Львові розпочався третій етап реконструкції вулиці Шевченка в частині від вул. Залізничної до вул. Єрошенка. Тому на цій ділянці дороги перекрили рух транспорту. Наразі демонтують трамвайні колії та почали знімати бруківку. Завершити ремонт цього відрізку дороги планують до кінця літа. А тоді розпочнуть реконструкцію на відрізку від вул.Єрошенка до вул.Ярослава Мудрого.
Роботи проводить переможець тендеру ТзОВ «Онур». Загальна вартість проєкту на ділянці від вул. Залізничної до вул. Ярослава Мудрого складає майже 190 мільйонів гривень.

У Львові частину вулиці Шевченка закрили на ремонт

У Львові частину вулиці Шевченка закрили на ремонт

У Львові частину вулиці Шевченка закрили на ремонт

Відповідно до проєктної документації на вулиці Шевченка замінять дорожнє полотно, трамвайні колії й тротуари.Також облаштують велосипедні доріжки, місця для паркування та зелені зони.
За словами заступника директора міського департаменту житлового господарства Андрія Білого, вулиця матиме комбіноване покриття.

“Велодоріжки та автомобільні смуги будуть асфальтовані, а трамвайна колія буде в мощеній бруківці-мозаїці. Загалом ця вулиця передбачає зменшення кількості смуг до центру, тому що Городоцька є перевантажена, відповідно буде смуга громадського транспорту, а там, де дозволяє ширина вулиці, реконструкція буде здійснюватися між фасадами будинків”, — каже Андрій Білий.

Також зараз напрацьовують проєкт IV етапу ремонту вулиці Шевченка (відрізок від вул. Левандівської до вул.Татарбунарської).