У Вінниці одним з пріоритетів міської влади є термомодернізація дитячих садочків та шкіл. Така робота дуже важлива, адже ці будівлі зводились ще за радянських часів. У той час про енергоефективність ніхто не думав. Тому такі споруди мають значні тепловтрати.
Роботи з термомодернізації, які зараз проводять, виконують комплексно. Утеплюють покрівлю, стіни, цоколь. Замінюють старі вікна та двері. Це дозволяє не лише значно економити на опаленні, а й забезпечує комфортний температурний режим, який позитивно впливає на здоров’я дітей. Таким чином вінницькі школи й садочки стають сучасними та енергоефективними.

У Вінниці триває утеплення чотирьох шкіл та п'ятьох дитячих садочків

У Вінниці триває утеплення чотирьох шкіл та п'ятьох дитячих садочків - МІСТО

У Вінниці триває утеплення чотирьох шкіл та п'ятьох дитячих садочків

У Вінниці триває утеплення чотирьох шкіл та п'ятьох дитячих садочків
На завершальній стадії комплексне утеплення школи №10. Раніше цей заклад був одним з найбільш енергозатратних у місті. Тому, на основі енергоаудиту, цей заклад був включений у перелік об’єктів термомодернізації.
Завершується утеплення гуманітарної гімназії №1. Ця школа була збудована у 1936 році та двічі проводилась реконструкція. Це також була одна з найбільш енергозатратних шкіл міста.
На даний час тривають роботи по утепленню школи-гімназії №2. Роботи з термомодернізації цього закладу розпочались у 2019 році. Тут замінили перекриття горища, утеплили дах та постелили металочерепицю. Тепер утеплюють фасади будівлі.
Також розпочали утеплення школи №13, що по вулиці Максима Шимка. У будівлі завершують реконструкцію даху, утеплюють цоколь.

На 2020 рік було заплановано термомодернізацію у 7-ми дитячих садках. З них на даний час у двох закладах роботи по утепленню завершені.

Дошкільний навчальний заклад №26 «Веселка», що по вулиці Київській,144 – це один з найбільших дошкільних закладів міста. Його модернізували вперше за 60 років. Тут замінили вікна та дах, утеплили горище, фасад та цоколь будівлі, встановили енергоощадні вікна.

Другий садочок – ДНЗ №60, що по вул. Космонавтів, 48. Збудували його у 70-х роках минулого століття. Згідно з проєктом, здійснили перепланування в групах: розширили спальні та облаштували окреме приміщення для спортивної зали, кабінет логопеда та сенсорну кімнату. До цього садочку ходять також дітки зі слабким зором.

Також зараз тривають роботи у садочках №21, 23 та 47. На завершальному етапі утеплення ДНЗ №57 та 75.