Як повідомили на сайті Рожищенської міської ради, нещодавно біля пам’ятника загиблих воїнів-афганців замостили сучасну бруківку, виклали плиткою сходи, відшліфували меморіальні плити.

Ідею реконструкції пам’ятника подав голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїн-афганець Анатолій Шульгач.

«Для нас це не просто скульптурний меморіал, це – вшанування пам’яті земляків-афганців, наших побратимів, з якими ми пліч-о-пліч воювали у ті далекі 80-ті, це символ пекучого болю батьків, які не дочекалися своїх синів з війни, це постійне нагадування про те, що ми не можемо дивитися вперед, у майбутнє, забуваючи при цьому чи нехтуючи минулим. Тому, поки маємо сили, можемо працювати та маємо підтримку в міській раді, вирішили навести лад біля пам’ятника», – каже воїн-афганець.

Пам’ятник воїнам-афганцям збудували ще у 1994 році. До цього року проводили незначні ремонтні роботи для підтримання пам’ятника і території біля нього в належному стані. Але з часом все потребує капітального оновлення.

«Звісно, затримка в проведенні ремонту була через брак коштів. Держава вже років 15 не виділяє грошей на такі потреби. Тому надіялися лише на підтримку міського голови В’ячеслава Поліщука з яким у нашої Спілки склалася хороша співпраця. Неодноразово доводилося звертатися до нього з різних питань, чи то господарських, чи з нагоди вшанування пам’ятних дат. Завжди вислухає, допоможе. Так і цього разу В’ячеслав Анатолійович підтримав ідею, а з міського бюджету нам виділили понад 10 тисяч на закупівлю необхідних матеріалів для проведення ремонту», – зазначає голова районної спілки ветеранів Афганістану.

Небайдужі жителі району допомогли здійснити ремонт. Одні допомогли зі щебенем та відсівом, інші вивозили будівельне сміття та привозили необхідні будматеріали, а воїни-афганці замощували бруківку та плитку. Так спільними зусиллями вдалося реконструювати пам’ятник і прилеглу територію.
Як зауважив міський голова В’ячеслав Поліщук, воїни-афганці вкотре довели, що разом можна багато зробити. А завдання влади зробити все, аби допомогти таким ініціативним людям.

«Як міський голова я завжди готовий підтримати ідеї та ініціативи спрямовані на розвиток чи благоустрій міста. Тому я щиро дякую воїнам-афганцям за відмінну роботу. У вас хлопці золоті руки та добрі серця!» – додає міський голова.