На Херсонщині у 2021 році запланували реалізувати 16 проєктів у рамках президентської програми “Велике будівництво”.
Як повідомив заступник директора Департаменту розвитку територій облдержадміністрації Іван Чорний, попередній перелік проєктів уже сформовано та надіслано до Міністерства регіонального розвитку громад та територій.

До цього переліку увійшли чотири проєкти освіти: школи в Каланчаку і Новій Збур’ївці та дитсадки в Херсоні й Іванівці. Чотири проєкти спортивної інфраструктури: стадіони в Таврійську, Чорнобаївці, Іванівці та басейн у херсонському дитсадку. Також проєкт з будівництва ЦНАПу в Новій Каховці й обласний Палац культури.

“Також до програми включено 3 проєкти економічного розвитку: встановлення світлосигнальної системи ВВІ-1 на аеродромі аеропорту “Херсон”, будівництво комплексу з сортування побутових відходів у Бериславі, реконструкція каналізаційних очисних споруд у Генічеську. Включено й 3 проєкти з реконструкції закладів медицини: Херсонської обласної клінічної лікарні, обласної дитячої лікарні й обласної лікарні відновлювального лікування”, — повідомив Іван Чорний.

Загальна орієнтовна вартість всіх вказаних проєктів становить 242 мільйони гривень. Фінансуватися вони будуть коштом Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з держбюджету та місцевих бюджетів.

“Торік саме Херсонщина стала першою в Україні за темпами реалізації програми «Велике будівництво»! Спільними зусиллями всієї команди ОДА нам вдалося здати в експлуатацію 98% соціальних об’єктів та відремонтувати місцевих і державних доріг більше, ніж за останні роки разом”, — наголосив тимчасово виконуючий обов’язки голови Херсонської ОДА Сергій Козир.

Олексій Чернишов: Програма Президента «Велике будівництво» виконана на всі 100