У селі Велика Виска, що на Кіровоградщині, відновили будівництво моста. Це ділянка дороги на трасі міжнародного значення М 12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка». Про це розповів заступник начальника служби автомобільних доріг в Кіровоградській області Василь Симканич. Вартість проєкту становить 26 мільйонів 353 тисячі гривень.
Розпочали ремонт моста у грудні 2020 року та планують завершити роботи уже до травня 2021 року. Кошти на ремонт виділили з державного бюджету.

«Будують міст за новим проєктом: раніше габарити проїжджої частини були від 6,5 до 7,5 метрів плюс два тротуари по 0,7 метра. Після ремонту матиме габарит проїжджої частини 8 метрів і тротуари по 2,7 метра. Це для людей з інвалідністю, дитячих візків, велосипедів. Плануємо поставити бар’єрне огородження, перильне огородження, встановити бордюри. На даний час витратили майже 2 мільйони гривень», – розповів Василь Симканич.

Ремонтні роботи на мості відновили 9 березня 2021 року.

Велика Виска - Кіровоградська область - ремонт мосту

У Великій Висці на Кіровоградщині відновили ремонт мосту

«Працюємо щодня, якщо дозволяє погода, з 7:00 і поки не стемніє. Зробили підсилення моста по краях, вилили монолітні плити на проїжджій частині, армуємо монолітно плити. Починаємо бити трубу, щоб доставити пішохідний міст, який водночас розширить проїжджу частину та убезпечить пішоходів», – повідомив працівник підрядної організації Денис Кудря.

На ділянці проведення робіт встановлено близько 23 попереджувальні знаки, починаючи з Кропивницького. На в’їзді у село Велику Виску встановили два знаки. Перший попереджає про об’їзд, другий показує схему об’їзду і забороняє рух мостом. Протяжність об’їзду становить майже 5 кілометрів. Ця ділянка дороги також відремонтована та встановлено знаки з напрямками руху для легкових автомобілів. А для пішоходів облаштували тимчасовий перехід.
До тимчасових незручностей, пов’язаних з будівництвом моста, люди ставляться з розумінням.