На Волині завершили ремонт правої частини автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне, що пролягає населеним пунктом Піддубці. Лівий проїзд цього відрізку дороги відремонтували ще у попередні роки.

 

 

Ремонтні роботи дороги були розпочаті у липні 2020 року і на сьогодні повністю завершені. Ділянка дороги протяжністю майже 6 км готова до введення в експлуатацію.
Згідно з проєктною документацією, під час поточного середнього ремонту по правому проїзді автомобільної дороги встелили сучасне тришарове покриття. Воно складається з міцної 15-сантиметрової основи та двох шарів з асфальтобетонних сумішей. Загальна товщина нового покриття разом складає 30 сантиметрів. На відновлене дорожнє полотно підрядник надає 5-річну гарантію.
Окрім оновлення проїжджої частини провели комплекс робіт для покращення дорожньої інфраструктури та підвищення рівня безпеки всіх учасників дорожнього руху. Зокрема, заасфальтували всі з’їзди з дороги та в’їзди у двори. Також оновили дві наявні та облаштували одну додаткову перехідно-швидкісну смугу. Встановили близько 9000 метрів бар’єрного огородження, 36 сигнальних стовпчиків, 174 дорожніх знаків, збудували 5 острівців безпеки та нанесли нову дорожню розмітку.


У селі Піддубці з обох сторін дороги облаштували пішохідні зони: з них заасфальтовано понад 4000 м та майже 300 м замостили бруківкою. Також упорядкували зупинки громадського транспорту. Встановили 7 нових автопавільйонів та 1 відреставрований старий. Територію біля зупинок замостили бруківкою.
У межах населеного пункту облаштували понад 3000 метрів нової лінії зовнішнього освітлення вздовж розділювальної смуги.
Загальна вартість проєкту становить близько 50 млн грн. Ремонт здійснювало підрядне підприємство ТзОВ “Луцькавтодор-Сервіс”.