На початку травня 2021 року розпочали роботи з ремонту центрального проспекту Луцька. У зв’язку з його реконструкцією періодично перекриватимуть рух транспорту на певних ділянках. Вартість реконструкції становитиме, за попередніми розрахунками, від 60 до 80 мільйонів гривень.Ремонт проспекту Воля триватиме близько двох років. Однак перекривати рух на весь період ремонту не будуть.

У Луцьку частково перекрили проспект Волі. Як їздитиме транспорт

 

«Звичайно два роки проспект не буде перекритий. Коли буде здійснюватися заміна мереж, одна смуга буде збережена для руху громадського транспорту. Після заміни мереж, він буде доступний для проїзду, якщо на даному відрізку не буде відбуватися заміна асфальтного покриття», – пояснив мер міста Ігор Поліщук.

Перекритий проспект і далі продовжують ремонтувати. На кожній ділянці ведеться свій вид робіт. Ближче до повороту на вулицю Шопена працівники вирили великі ями для заміни каналізаційної мережі. Неподалік інша бригада робітників знімає стару бруківку із частини тротуару. Аналогічні роботи ведуться і на протилежній стороні проспекту. Деякі ділянки тротуару вже замощені новою бруківкою.

 

 

До кінця червня нижній шар асфальту встелять на частині дороги від вулиці Шопена до вулиці Вавілова, після чого відкриють рух і перейдуть до іншої сторони дороги.
Нагадаємо, згідно з проєктом реконструкції проспекту Волі, на тротуарах передбачена бруківка, впродовж усієї вулиці облаштують стоянки на 180 авто, дорогу місцями розширять, а також висадять нові дерева. Загальна товщина нового дорожнього покриття буде 70 сантиметрів. Концепція організації дорожнього руху в Луцьку передбачає, що проспект Волі перестане бути транзитною вулицею. У майбутньому там буде їздити лише громадський транспорт і автомобілі лучан, які мешкають на проспекті Волі.