У Луцьку на проспекті Соборності, 38а, на місці торгових павільйонів, невдовзі з’явиться «розумна» зупинка громадського транспорту. Поточний ремонт зупинки планують завершити до квітня 2021 року.

Житлово-комунальне господарство оголосило торги для пошуку підрядника. Тендерні пропозиції прийматимуть до 4 лютого 2021 року. Оголошена очікувана вартість робіт становить 122 тисячі гривень.

Поточний ремонт передбачає розбирання покриттів та основ бруківки з булижного каменю механізованим способом та замощення території бруківкою, розбирання монолітних бетонних фундаментів, підвішування самоутримного ізольованого проводу, монтаж затискачів, монтаж шафи керування освітленням, розробка ґрунту та засипання траншей, прокладання труб і кабелів.

Завершити поточний ремонт посадкового майданчика зупинки громадського транспорту «Завокзальний ринок» мають до 31 березня 2021 року. Гарантійний термін на конструкцію становитиме три роки.

Нагадаємо, майданчик зупинки мають облаштувати на місці, де раніше були торгові павільйони. Дозволи на розміщення вказаних торгових павільйонів закінчились ще влітку 2020 року. Згідно з Комплексною схемою розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності не передбачено продовження даних договорів. Тому власники самостійно здійснили демонтаж торгових приміщень.

У Луцьку на проспекті знесли кіоск і встановлять ще одну «розумну» зупинку | ВолиньPost

Нову зупинку встановлять у рамках реалізації проєкту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька». Даний проєкт реалізовується Луцькою міською радою із залученням грантових коштів.

Як повідомлялося раніше, у центрі Луцька на вулиці Винниченка було облаштовано першу «розумну» зупинку. Вона обладнана підсвіткою, інформаційним табло, відеокамерою, WI-FI, сітілайтом та смітниками для роздільного збору сміття. Ця зупинка належить до типу малих зупинок. Всього в місті буде встановлено 4 малих (4,7 метра) та 5 великих (7,7 метра) зупинок та окремо 22 інформаційних табло.