У Яремчі, що на Прикарпатті, 18 грудня урочисто відкрили новозбудований другий блок Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1.

Бліц-Інфо - У Яремче завершили реконструкцію школи, на яку очікували 15 років

У Яремче завершили реконструкцію школи, на яку очікували 15 років

 

 

Рішення про добудову існуючого приміщення школи було прийнято міською владою у 2005 році. Освітнім закладом було розроблено проєктно-кошторисну документацію та у 2008 році розпочали будівництво. Протягом трьох років було зведено стіни та дах, встановлено покрівлю. Однак через відсутність фінансування у 2012 році усі роботи зупинилися. Реконструкцію школи вдалося завершити завдяки президентській програмі «Велике будівництво», повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Сьогодні, напередодні найдобрішого свята – Дня святого Миколая, для школярів м. Яремче ми відкриваємо новозбудований корпус загальноосвітньої школи, де у комфортних та оснащених сучасним обладнанням класах навчатимуться учні 5-11 класів. Переконаний, що тільки якісна освіта може сприяти розвитку економічних процесів як у конкретній громаді, так і в державі загалом. Бо саме зі шкільної парти формується особистість»,- зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей.

Слід додати, цьогоріч на реалізацію даного проєкту було передбачено понад 20 мільйонів гривень із Державного фонду регіонального розвитку та близько трьох мільйонів коштів місцевих бюджетів. Окрім того, майже п’ять мільйонів з обласного бюджету спрямували на придбання обладнання.