У Києві розпочали капітальний ремонт Литовського скверу. Основним елементом оновленого скверу стане дерев’яна лава-тераса з підсвічуванням. На її створення авторів проєкту надихнули литовські дюни на узбережжі Балтійського моря та бурштин.
Нагадаємо, на честь 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Литвою у 2016 році відбулося урочисте відкриття цього скверу за участю президента Литви Далі Грибаускайте. Розташування Литовського скверу в самому центрі Києва було символічним. Адже, Софійська площа це не тільки центр столиці, але й серце нашої держави та одне зі знакових місць.

dalya

“Під час роботи над проєктом було вирішено створити затишний простір для відпочинку, де можна насолодитися атмосферою міста і, разом з тим, відволіктися від буденності”, – йдеться у повідомленні пресслужби Київзеленбуду.

Будівельні роботи з ремонту скверу вже розпочато. Тут планують облаштувати лаву-терасу із підсвічуванням, замінити пошкоджену бруківку, відновити роботу існуючого фонтану. Також необхідно реставрувати підпірні стінки скверу, облаштувати нові газони та висадити дерева. Згідно з проєктом будуть встановлені огороджувальні стовпчики, щоб автомобілі не паркувались на пішохідній частині.

Вже в вересні цього року планують завершити ремонтні роботи.

Литовський сквер, ремонт