У селі Ставрове Окнянського району Одеської області триває будівництво загальноосвітньої школи І-III ступенів на 250 учнів.
Як повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації, нещодавно голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький проінспектував хід будівництва освітнього закладу у селі Ставрове.
Комунальний опорний заклад освіти «Ставрівський навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-III ступенів – заклад дошкільної освіти) Окнянської селищної ради відбудовується у рамках президентської програми «Велике будівництво» і планували завершити восени 2020 року. Однак, будівництво знову затягнулось.
Нагадаємо, що будівництво розпочалось у 2007 році. Через неякісну підготовку проєктно-кошторисної документації, постійну зміну підрядників та замовників робота здійснювалась доволі повільно, із порушенням відповідних норм та строків.
У грудні 2020 р. Сергій Гриневецький взяв на особистий контроль завершення будівництва школи в с. Ставрове. На початку січня 2021 р. відбулась його перша робоча поїздка до с. Ставрове, де були окреслені основні завдання і терміни. На сьогодні будівельна готовність складає понад 90%.

Будівництво школи у селі Ставрове Окнянського району Одеської області – Одеська обласна державна адміністрація

Будівництво школи у селі Ставрове Окнянського району Одеської області – Одеська обласна державна адміністрація
Термін закінчення робіт та здача об’єкта в експлуатацію передбачено на кінець квітня 2021 р. Голова Одеської облдержадміністрації наголосив на необхідності завершити роботи якісно, усунути усі недоліки, зокрема в обладнанні системи опалення, каналізації та водовідведенні. Також керівництву Служби автомобільних доріг в Одеській області було надано розпорядження найближчим часом відбудувати якісну дорогу до Ставрівського НВК.
Слід зазначити, Ставрівський НВК розрахований на 250 учнів та надає освітні послуги мешканцям 12 навколишніх сіл Окнянської селищної територіальної громади.