У рамках президентської програми «Велике будівництво» на Тернопільщині розпочалися роботи з ремонту дороги національного значення Н-18 (Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль).
Частина траси Н-18 від обласного центру до кордону з Хмельниччиною була оновлена протягом 2018 року. А від Тернополя до межі з Івано-Франківською областю дорогу не ремонтували ще з 1990-х років.
На даний час розпочали фрезерування старого дорожнього покриття. На відрізку траси Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль буде проведений середній поточний ремонт.

Вперше за 30 років на Тернопільщині відремонтують трасу Н-18 - BezTaby

 

«Передбачається облаштування основи дороги шляхом холодного ресайклінгу, вирівнювального шару асфальтобетону, завтовшки 10 см і 5-сантиметрового шару щебнево-мастильного асфальтобетону», – повідомляє служба автомобільних доріг в Тернопільській області.

 

Крім цього, передбачається встановлення бар’єрного огородження та освітлення. Також у межах населених пунктів тротуари замостять бруківкою.
В ході ремонту планують відремонтувати два мости, а на ділянках з крутими поворотами забезпечити безпечні умови руху. Також на спусках ta підйомах встановлюватимуть спеціальні дельта-блоки.
Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у 2021 році планується збудувати й оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд по всій країні.