У Львові збільшується кількість відпочинкових зон. Минулого місяця розпочали облаштування громадського простору на проспекті Червоної Калини, 106. Роботи за проєктом включають капітальний ремонт дворів та внутрішніх доріг цього кварталу, встановлення вуличних меблів, освітлення та озеленення. За повідомленням пресслужби Львівської міської ради нещодавно мер Львова Андрій Садовий оглянув стан виконання робіт.

Мер зазначив, що для міста дуже важливим є облаштування громадських просторів у спальних районах, щоб мешканці мали місце для відпочинку. Багато таких ініціатив місто спільно з мешканцями може реалізовувати через Громадський бюджет.

На громадському просторі замостили бруківкою пішохідні доріжки загальною площею 860 кв. м, облаштували газони, невдовзі встановлять вуличні меблі та освітлення. Роботи по озелененню скверу проведуть восени. Заплановано висадити близько 250 кущів і дерев.

«Простір є своєрідним продовженням алеї, яку ми торік облаштували з протилежного боку дороги»,- уточнила голова Сихівської РА Галина Гладяк.

Загальна вартість проєкту складає 2,5 млн грн. Завершити роботи планують до листопада 2020 року.

фото: Роман Балук