У Полтавському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на даний час проходить будівництво підземного паркінгу. За повідомленням Полтавської ОДА, очільник області Олег Синєгубов оглянув об’єкт будівництва.

У цьому році у Полтаві мають завершити підземний паркінг для «швидких» —

Підземний паркінг для “швидких” у Полтаві мають завершити до кінця року – Новини Полтавщини
Нагадаємо, роботи розпочали восени 2018 року. Тоді демонтували старий гараж, який вміщував лише до 30 автомобілів. Багато часу пішло на демонтаж та земляні роботи. Щоб зробити котлован під новий паркінг, викопали 14 тисяч кубів землі.
Будівництво нового підземного паркінгу, загальною площею 2400 квадратних метрів, розраховано на 50 автомобілів швидкої допомоги. Також, згідно з проєктом передбачено приміщення для персоналу. Тут водії та медики зможуть відпочити та прийняти душ. А на даху паркінгу облаштують паркову зону для пацієнтів кардіодиспансеру.

«Повним ходом йде будівництво. Уже завершені всі бетонні роботи, починаємо стелити багатошарову гідроізоляцію, прокладаємо електромережі й закінчуємо монтувати вентиляцію. Скоро візьмемося за благоустрій даху гаража – облаштування міні парку для пацієнтів новозбудованого корпусу обласного кардіоцентру, який розташований поруч», – сказав Олег Синєгубов.

 

До кінця року на Полтавщині добудують підземний паркінг для "швидких"

 

Основні роботи підрядник обіцяє завершити до кінця року. Цей об’єкт включений до президентської програми «Велике будівництво». Загальна вартість будівництва підземного паркінгу складає близько 86 мільйонів гривень. З них понад 22 мільйони – з державного бюджету, решта фінансування обласного бюджету.