За повідомленням Ужгородської міської ради, зараз здійснюється капітальний  ремонт Слов’янської набережної. Проєкт передбачає встановлення нових лавочок з боку річки Уж, облаштування трьох пандусів для безперешкодного доступу маломобільних громадян, батьків із дитячими візочками та велосипедистів.

капітальний ремонт велодоріжки

Річка Уж є окрасою обласного центру Закарпаття, джерело свіжості та прохолоди, вишукана візитка міста. Її береги – улюблене місце відпочинку ужгородців та гостей міста.

Прогулятися тінистими набережними, поспілкуватися з друзями, зробити фото на пам’ять – ось із чого розпочинають гості міста своє знайомство зі старим та сучасним Ужгородом. Територію річки в місті поділено на шість набережних: Ботанічна, Слов’янська, Студентська, Київська, Православна й Незалежності.

Весняний Ужгород із висоти пташиного польоту

Нині в Ужгороді стало модним проводити дозвілля на велосипедах. Деякі молоді родини виходять на такі прогулянки всім сімейством. Але, на жаль, таких місць в Ужгороді мало. Тому міська влада, хоч і в кінці літа, але нарешті приступила до таких украй потрібних робіт.  Тож підрядники розпочали асфальтування велосипедної доріжки на Слов’янській набережній в Ужгороді.

До речі, це вже буде друга велосипедна артерія на набережних річки Уж для любителів прогулятися на двоколісниках. Першу відкрили пару років тому, і вона припала до вподоби містянам.

Із асфальтування велосипедної доріжки розпочали перший етап капітального ремонту Слов’янської набережної. Наступний – мощення бруківкою пішохідної доріжки. Проєкт капремонту набережної передбачає і встановлення нових лавок з боку річки Уж, а також облаштування трьох пандусів для безперешкодного доступу маломобільних громадян, матерів із дитячими візочками та велосипедистів“, – повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.