На Калущині активно ведуться роботи з будівництва спорткомплексу.
Нагадаємо, національна програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. В цьому році на Калущині реалізовуються два проєкти: будується школа у селі Вишків та прибудовується спорткомплекс до основного корпусу школи у селі Новиця.
Спорткомплекс став довгобудом, перехідним об’єктом, будівництво якого тягнулось роками ще з 2010 року.

На Калущині зводять спорткомплекс - Галицький Кореспондент


На завершення будівництва з державного бюджету виділили фінансування в обсязі 21 млн 681 тис. грн. Крім того, Новицька сільська рада об’єднаної територіальної громади повинна забезпечити співфінансування в сумі 2,9 млн грн, з яких уже профінансовано 500 тис. грн. Кошторисна вартість будівництва становить близько 36 мільйонів гривень, загальна площа об’єкту складає 2192 м кв. Завершальні роботи виконує переможець тендеру ТОВ “Рембудкомінвест”.

Наразі будівельники продовжують утеплення фасадів, здійснюють влаштування системи опалення, готують приміщення до внутрішніх робіт. Також здійснюють благоустрій території: замощують бруківку навколо школи.

Будівельні роботи будуть завершенні до 1 вересня 2021 року, щоб школярі могли повноцінно займатися спортом у новому та сучасному спортивному залі.