У Житомирі на даний час тривають роботи з будівництва скейт-парку. Роботи розпочали в середині жовтня 2020 року та планують завершити до кінця поточного року. Вартість проєкту складає близько 1,5 мільйона гривень.

 

У Житомирі розпочали підготовчі роботи з будівництва скейт-парку. ВІДЕО, Ketlandia

Слід зазначити, спільнота спортсменів-екстремалів неодноразово зверталась до міської влади, щоб у місті збудували скейт-парк для катання на велосипедах BMX, скейтах, роликах і самокатах. Подібний екстрим-парк раніше розміщувався за кінотеатром «Україна», проте з часом він занепав. Зараз молодь збирається на вулиці Михайлівській, де й проводить свої тренування. Це пішохідна вулиця Житомира і традиційно вона була центром дозвілля, місцем для прогулянок і святкувань. Тому тренування проводити тут не завжди зручно. Також містянам часто не подобаються юнаки, що буквально вистрибують на них на велосипеді, роблячи про цьому небезпечні трюки.
Отож, у вересні цього року міська рада підтримала проєкт про будівництво скейт-парку на Новому бульварі, і вже є певні результати: підготували основу та заклали комунікації.

«Нині проводяться підготовчі роботи. Це основа: закладаються комунікації для освітлення, для відеонагляду, замінено мережі, які проходять під майданчиком, а також здійснюються підготовчі роботи під основу для монтажу обладнання»,- розповів В’ячеслав Глазунов, начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

За проєктом, навпроти обласної бібліотеки, мають встановити тренажери для велосипедистів та скейтеристів, спеціальні гірки та стійки. Фінансування спільне – з міського бюджету та від спонсорів.

Планується ще немало роботи, проте директор міського управління капітального будівництва запевняє, що до кінця року вони впораються.

«Також там ще будуть встановлені такі лавки для скейтеристів для того, щоб перестрибувати, гірки металеві для того, щоб молодь могла проводити там свої тренування. Роботи там просуваються і також плануємо до кінця року закінчити», – запевняє В`ячеслав Глазунов.