У Києві на 2021 рік запланували здійснити капітальний ремонт Майдану Незалежності та головної вулиці столиці – Хрещатика. На даний час розробляють проєкт оновлення цих об’єктів.

На Хрещатик чекає масштабний ремонт: як зміниться вулиця - Главком

Як зміняться Хрещатик і Майдан в Києві: план реконструкції | Кияни | OBOZREVATEL

Над проєктом ремонту працює ТОВ «Інститут “Київдормістпроект». Директор інституту Володимир Воробйов розповів про заплановані зміни. Проєкт передбачає роботи на ділянці протяжністю 1,165 км. Капітальний ремонт на Хрещатику розпочнеться від Європейської площі, на місці стику бруківки та асфальту, і продовжиться до Бессарабської площі – до точки примикання бульвару Тараса Шевченка.

Відповідно до проєктної документації планують капітальний ремонт вулиці з неповною заміною конструкції дорожнього одягу та капітальним ремонтом існуючих тротуарів. Також на вулиці облаштують велодоріжки. Проведуть капітальний ремонт інженерних мереж в частині камер та колодязів. Здійснять оновлення дощової каналізації. Також будуть замінені світлофори.

Окрім того, для покращення естетичного вигляду вулиці передбачають ремонт фонтанів та заміну пошкоджених зелених насаджень.
При здійсненні масштабної реконструкції встановлять тактильні елементи покриття та світлофори зі звуковими сигналами для людей з вадами зору.