У Києві на вулиці Архітектора Городецького нещодавно з’явилась нова смуга для велосипедистів. Вона простягається від Хрещатика до площі Івана Франка і з’єднується із вже існуючими велодоріжками на вул. Ольгинській та вул. Заньковецької. Також на вулиці облаштували парковочні місця для автомобілів.

«Велосмуга позначена відповідною розміткою та знаками. Також, завдяки проведеним змінам в організації дорожнього руху, на вулиці влаштовані спеціально відведені місця для паркування авто», – повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Вулиця Архітектора Городецького це історична частина міста. Вона замощена природною бруківкою. Але покриття цієї велосмуги планується замінити на фігурні елементи мощення, що більш зручні для руху на велосипеді.
Протягом 2020 року у Києві на багатьох вулицях з’явились велосмуги, тому місто стає комфортнішим для велосипедистів.

Нагадаємо, у вересні 2020 року здійснювали підрахунок велосипедистів на 22-х перехрестях у Києві. У будній день кількість велосипедистів зросла у 2,5 раза у порівнянні з 2019 роком, а у вихідний – майже у 2 рази. Про ці підрахунки повідомляє ініціатива U-Cycle. Протягом двох годин активісти нарахували у будній день 4569 велосипедистів та у вихідний – 3675. Це рекорд за останні 7 років підрахунку в осінній сезон.
Кількість велосипедистів та користувачів легкого персонального транспорту значно зросте, якщо надалі будуть розширювати мережу та покращувати велоінфраструктуру міста.