У Львові тривають роботи з реконструкції лісопарку “Білогорща”. Площа лісопарку складає 189 га,  він є другим за величиною у Львові після парку «Знесіння».

Як зміниться лісопарк Білогорща. Фото: ЛМР

Нагадаємо, проєкт реконструкції парку «Білогорща» був учасником Громадського бюджету 2017 року. Вартість запланованих робіт складає 32 млн гривень. Згідно з тендерною документацією, реконструкція лісопарку «Білогорща» передбачена у два етапи.
У першу чергу передбачено виконати роботи уздовж головної алеї: прокласти електромережі, водопровідну мережу до питних фонтанів, здійснити озеленення клумб, встановити дитячі майданчики та вуличні меблі.

Як зміниться лісопарк Білогорща. Фото: ЛМР

Друга черга будівництва передбачає облаштування другорядних алей парку: влаштування велодоріжок, влаштування їх покриття, облаштування спортивного майданчика, майданчика для вигулу собак, скейт-парку, велотреку та пікнікових зон.
Компанія-підрядник у 2018-2019 році  виконала роботи з облаштування головної алеї лісопарку. Пішохідну частину від вул. Широкої до вул. Рудненської площею 2120 м кв замостили бруківкою та провели санітарну обрізку лісопарку площею 4,5 га.
Цього року провели освітлення та встановили нові лавки. На даний час у лісопарку облаштовують бічні алеї.

Як зміниться лісопарк Білогорща. Фото: ЛМР

 

“Просто суперове поєднання матеріалів — бруківка, дерево, пісок, відсів. У планах ще нові вуличні меблі, декоративні дерева та клумби, скейт-парк, велотрек і майданчики. Словом, роботи ще багато. Але вона просувається, і це головне”, – розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Загалом на території лісопарку планують облаштувати три майданчики для дітей, віком 6-12 років та два – для дітей віком 2-5 років. Також у лісопарку висадять декоративні дерева, облаштують клумби та встановлять вісім навігаційних стендів.
Для пішохідних частин лісопарку застосовують спеціалізовані елементи для врахування потреб людей з інвалідністю. Місця стиків різних типів покриття влаштовують без перепаду рівнів.