У Вінниці стартував проєкт реконструкції парку «Хімік». Для цього по периметру парку вже встановили металеву огорожу. Роботи по реконструкції парку планують завершити до початку 2022 року. За даними комунального міського підприємства «Інститут розвитку міст», в реконструкцію парку планується інвестувати 29 мільйонів гривень, більша частина з яких – грантові гроші структур Європейського Союзу.
Наразі по периметру парку облаштовували огорожу та розпочали з видалення старих аварійних дерев.

Вінниця.info | У Вінниці готуються до реконструкції парку «Хімік». Зрізають аварійні дерева

Вінниця.info | У Вінниці готуються до реконструкції парку «Хімік». Зрізають аварійні дерева

 

У планах – демонтаж асфальту та бетонних конструкцій, встановлення десятків лавок і вуличного освітлення. У рамках реконструкції будуть встановленні дитячі та спортивні тренажери, велопарковки, альтанки, вуличну сцену, також буде окрема територія для вигулу собак.

 

“У парку встановлять вуличну сцену та «лаву добросусідства». Це ключова локація, вона знаходиться біля існуючого будинку-альтанки й передбачає перебування людей різного віку. Близько 100 людей одночасно можуть там присісти. Друга зона – дитяча, для дітей старшого віку. Третя зона – спортивна, вона передбачає різне обладнання та бігову доріжку довжиною 100 метрів. 4 зона – вигулу собак і алея – прогулянкова зона”, – розповіла керівниця відділу урбаністики КП «Інститут розвитку міст» Вікторія Кравчук.

 

Крім того, на території реконструйованого парку планують висадити сотні нових дерев і кущів. Облаштувати квітники. Також проєктом передбачено нове покриття і бігові доріжки, вбиральню, відеонагляд, wi-fi зону та маленьке кафе. Білі колони, при вході у парк, будуть збережені та реконструйовані.