У Чернігові декілька днів тому відкрили проїзд для транспорту новозбудованою дорогою. Ця вулиця з’єднала автомобільним шляхом мікрорайон Шерстянка з рештою частиною міста. Також з 17 жовтня 2020 року тут запустили маршрут громадського транспорту. Раніше, щоб дістатися на транспорті до цього мікрорайону, треба було їхати тільки в об’їзд.

Відповідно до проєктної документації, об’єми будівництва розраховані на 2 роки. Всі роботи, які заплановані на цей рік, виконано. Загальна вартість даного проєкту складає понад 120 мільйонів гривень. Протягом 2020 року виконано робіт на суму 90 млн грн.

atro1

«Роботи були розпочаті в червні, тобто тривали менш як п”ять місяців. Ми вдячні всім підрядникам – на об’єкті працювала велика кількість людей. Всі розуміли, що ця дорога – найбільш очікувана в місті. Вона дає змогу жителям Шерстянки – а це близько 12 тисяч людей – діставатися до центру як мінімум на 15 хвилин швидше, приблизно на 6 кілометрів. Відповідно швидше будуть доїжджати громадський транспорт, швидка допомога, пожежні машини, спецтехніка аварійних служб. Це дасть поштовх розвитку мікрорайону, а це і будівництво, й інвестиції. І Чернігів стає ще комфортнішим, красивішим, зручнішим», – каже начальник управління ЖКГ міської ради Ярослав Куц.

На новозбудованій дорозі було прокладено майже 15 тисяч квадратних метрів нижнього шару дорожнього покриття. А також замощено бруківкою 7 тисяч квадратних метрів пішохідної зони.
atro2

“У Чернігові давно вже така практика, що нові дороги ми робимо за два роки, тому що остаточна усадка ґрунтів відбувається за певний час, і на другий рік ми вже за рахунок верхнього шару намагаємося робити дорожнє покриття наближеним до ідеального”, – каже міський голова Владислав Атрошенко.

А також організовано рух по колу, острівці безпеки для пішохідного переходу, світлофорні об’єкти, на залізничному переїзді встановлений шлагбаум. Рух автомобілів по колу – це сучасне рішення влаштування транспортної розв’язки без світлофорів.
У 2021 році тут завершать облаштовування тротуарів, зупинки громадського транспорту, проводитимуть роботи з озеленення території.