На Вінниччині розпочали капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги Стара Гута – Калинівка – Турбів. Ремонт проводиться в рамках президентської програми «Велике будівництво». Загальна протяжність дороги 12,23 кілометра. Ця дорога проходить через два населених пункти – Турбів та Нова Прилука.

 

«Саме по цій дорозі населення територіальних громад має доступ до медичних, освітніх, адміністративних послуг, та з’єднує дорогу державного значення М-21 з дорогою регіонального значення Р-33. Попри інтенсивний рух на трасі (749 автомобілів за добу) за останні десятиліття на ній проводили лише ямкові ремонти. Тепер буде ремонт капітальний», – повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

 

Роботи розпочали на ділянці від селища Турбів у напрямку села Нова Прилука. Наразі бригада підрядної організації здійснює фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Згодом розпочнуть роботи з влаштування ровиків поширення та нижнього шару дорожнього покриття.

Проєктною документацією також передбачено облаштування автобусних зупинок та встановлення бар’єрного огородження. Пішохідні доріжки улаштують з втопленим бортовим каменем і тактильною смугою для маломобільних груп населення. На оновленій проїзній частині буде нанесена розмітка, а також встановлять дорожні знаки.
Всі роботи в повному обсязі заплановано завершити до грудня 2022 року.