В рамках реконструкції вулиці Черняховського в Одесі встановили нові світлофори, в яких світиться відповідним кольором не тільки секції, але і опори.

Також на пішохідних переходах вмонтовано сигнальне світло на тротуарній бруківці для додаткового привернення уваги пішоходів і водіїв.

Загалом було встановлено шість об’єктів: світодіодні консолі висотою сім метрів і довжиною рукава 4.5 метра,  на яких розміщені світлофори, і ще одна – світлодіодна одностороння опора і світодіодні смуги на переходах. Окрім цього було встановлено 8 нових звичайних світлофорів.

Роботи виконала компанія “Ростдорстрой”, а обладнання купили в Туреччині. Вартість оновлення світлофорів – 4.8 мільйона гривень. На весь ремонт потратять 65 мільйонів, хоча спочатку планували потратити тільки 39,3 мільйонів.

Однак спеціалісти скептично ставляться до подібних нововведень, зазаначаючи, що вони не зменшать завантаженість вулиць і кількість пробок і не підвищать безпеку на проїжджій частині.

Загалом на Черняхівського було вкладене нове асфальтове покриття проїжджої частини, вклали тротуарну плитку на пішохідних зонах, встановили бетонні обмежувачі, які не дадуть автомобілям в’їжджати на тротуар.

Велодоріжок спочатку не було передбачено в проекті (хоча вони мусять бути згідно нових норм), але під тиском громадськості внесли правки і зроблено дві доріжки.