В рамках національної програми «Велике будівництво» завершується відновлення найстарішої гімназії Дніпра. Нині основна зона робіт – дворівневий харчоблок. А також працюють над благоустроєм подвір’я.
Нагадаємо, в цьому році буде 156 років з часу побудови гімназії. В 1970-х тут добудували третій поверх та спортзал. З того часу капітальний ремонт будівлі не проводили. У гімназії № 33 навчаються понад 700 дітей.

Велика реконструкція для понад 700 учнів: на фініші оновлення гімназії №33 у Дніпрі. Суспільство ДНІПРОГРАД

“Гімназія завжди була осередком просвітництва в місті. Останнім часом вона потребувала капітального ремонту. Тепер тут будуть гарні світлі класи, великі коридори, затишна їдальня”, – розповіла директорка Лідія Яворенко.

 

Під час реконструкції демонтували майже все, залишивши лише стіни та історичну частину фасаду. Майже готовий дворівневий харчоблок. У підвалі облаштовують кімнати для зберігання продуктів. Зверху – їдальню та зону приготування їжі. Між ярусами обладнали підйомну платформу. Обідню залу прикрасили інсталяцією з яскравими фруктами та овочами. Додадуть декору – великі стилізовані ложки й виделки.

Новини Дніпра: закінчується реконструкція 150-річної гімназії

 

“Гімназія вже не матиме проблем із дірявими трубами та старою каналізацією. Усі мережі замінили на нові. У порівнянні з тим, що тут було – це зовсім інший рівень”, – вважає представник підрядника Антон Чорнодуб.

 

Залишилося постелити лінолеум на підлогу в коридорі на першому поверсі. Шкільне подвір’я, де проводитимуть урочистості, замостять тротуарною плиткою.