Мер Запоріжжя Володимир Буряк на своїй сторінці в Facebook розповів про хід робіт і заплановані зміни на проспекті Металургів. На оновленому проспекті зменшать висоту бордюрів для зручного пересування людей з інвалідністю та батьків із дитячими візочками.

Проспект Металургів

Минулого тижня у Запоріжжі відбувся нічний рейд з прибирання тимчасових споруд (МАФів). За участю представників інспекції з благоустрою і працівників поліції демонтували 15 незаконно встановлених МАФів. Ці споруди займали багато місця на пішохідних зонах і псували зовнішній вигляд міста. З 15 малих архітектурних форм – 12 були на проспекті Металургів.

15 МАФів

«Проспект Металургів – одна з найжвавіших вулиць міста, де щодня не лише великий потік транспорту, а й багато пішоходів. Минулого року ми відремонтували шляхопровід, який поєднує Заводський район з центром міста, а зараз взялися за капітальний ремонт пішохідної зони проспекту. Зокрема, ми замінимо стару плитку на ділянці від шляхопроводу до квіткових павільйонів. Пішохідну частину відремонтуємо з урахуванням потреб батьків з дитячими візочками та людей з інвалідністю», – зазначив Володимир Буряк.
Нагадаємо, реконструкція пішохідної частини одного з центральних проспектів міста розпочалася з середини червня. Згідно з проєктом підлягає заміні 2700 квадратних метрів тротуарної плитки. Також тут встановлять нові лавки та смітники. Роботи на цьому об’єкті завершать до кінця серпня.

Проспект Металургів

Проспект Металургів