На Прикарпатті в рамках національної програми «Велике будівництво» розпочали ремонт дороги Р-38 Богородчани – Гута. Це покращить туристичний рух до Манявського скиту.

ПБС почала ремонтувати дорогу Богородчани - Гута (ФОТО)

 

«За кошти із державного бюджету в рамках національного проєкту «Велике будівництво» розпочато поточний середній ремонт дороги Р-38 Богородчани – Гута. З оновленням дороги Р-38 Богородчани – Гута відкриються нові можливості для соціально-економічного розвитку Богородчанщини. Це й паломництво до Манявського Скиту, і зростання туристичного потоку до Манявського водоспаду, карпатського масиву Горгани та привабливої гірської річки Бистриця Солотвинська», – повідомила речниця Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Людмила Стражник.

 

Нагадаємо, Манявський скит – православний монастир, заснований Йовом Княгиницьким 1606 року біля села Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область), пам’ятка архітектури початку XVII століття.
На даний час між селом Дзвиняч і селищем Солотвин після проведення всіх етапів підготовчих робіт влаштовують вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону. У межах населених пунктів передбачене оновлення наявних тротуарів та влаштування нових. Також заплановано заміну труб водовідведення. Проєктно-кошторисною документацією на цьому відрізку дороги передбачено ремонт мостів (21 міст). На час здійснення ремонту дороги організовано реверсивний рух транспорту.
Загальна вартість проєкту становить близько 50 млн грн. Роботи виконує підрядна організація ТОВ «ПБС».