Вулиця Пекарська у Львові є досить неординарною, навіть зважаючи на загальну насиченість древнього міста визначними місцями та відносно невелику протяжність самої вулиці – 1400 м.

На ній розташовані три палаци (неоготичний палац Туркулів-Комелло, палац Сєменських-Левицьких, палац графа Орловського), два медичні університети національного рівня: Львівський медичний університет та Львівський університет ветеринарної медицини та біотехнологій, а також кілька обласних центрів з медичної інфраструктури.
Незважаючи на це, вулиця є досить затишною. І хотілося б, щоб ремонт, який розпочався на початку вересня 2020 р., зробив її ще більш привабливою та зручною.

проект ремонту Пекарської

Згідно з проєктом, реконструкція торкнеться ділянки довжиною 1,1 км. Загальна вартість робіт складає 134 млн грн. За результатами тендеру перемогла компанія з ціною 109 млн грн.
Замовник виконання робіт: ЛКП “Львівавтодор”. Проектна організація: ЛКП “Інститут просторового розвитку”. Підрядна організація: ТОВ “Вельт Капітал”. Перелік запланованих робіт: капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку тощо.

проєкт ремонту Пекарської

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий:

Вулиця Пекарська — одна з магістральних вулиць. Після завершення робіт вона буде прекрасною за всіма стандартами урбаністики. Роботи тут активно розпочали вже 2 вересня. Зараз тут відбувається демонтаж брукового покриття.

проєкт ремонту Пекарської

Керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке розробляло проект реконструкції, Олег Шмід:

Ми намагались розробити концепт “вулиці для всіх”. Тобто вулиця має бути зручна для всіх її учасників — для пішоходів, для водіїв автомобілів, також ми, звичайно, включаємо сюди веломережу. І ми повинні пам’ятати, що це є студентська вулиця, бо тут розташовано поруч один з одним два виші – Ветеринарна академія і Медичний університет. І також для туристів, які відвідують Музей “Личаківський цвинтар”, це є дуже важлива вулиця.

Уся бруківка, яку зараз демонтують з вулиці, буде передана на зберігання та майбутнього використання.