Вулицю Степана Бандери у Львові вже з понеділка 28 вересня 2020 р. закриють на реконструкцію. Що саме передбачено ремонтними роботами, які зміни відбудуться в русі транспорту, розказують заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий і директорка ЛКП Львівавтодор Оксана Єстеферова.

Андрій Білий

Стосовно покриття (дороги) – це те, що викликає багато різних запитань – окрім історичної бруківки тут залишаться й прекрасні гранітні бордюри, які так само повторно будуть використані, як і бруківка.

Андрій Білий зазначив, що на цей момент шум від транспорту на окремих ділянках вулиці Степана Бандери через недоліки проїжджої частини може сягати 80 децибелів, що створює дискомфорт не лише жителям вулиці та пішоходам, а й самим водіям.

Тому для того, щоб зменшити рівень шуму, але залишити історичну цінність цієї вулиці, тут буде застосована комбінація: в міжколійному просторі та у слотах для паркування буде застосована (стара) бруківка… там, де вона не буде спричиняти шум для людей, які є навколо, а на тій частині, де їдуть автомобілі, буде застосована бруківка “римський камінь”, яка зменшує шум від автомобілів.

Для редакції “Бруківка і Будівництво” не зовсім зрозуміло, чому аргумент про високий рівень шуму від бруківки нівелюється рішенням просто покласти іншу бруківку. Для вулиць з інтенсивним рухом транспорту не практикують замощення бруківкою, як правило.

На час перекриття вулиці Степана Бандери трамвай №1 буде курсувати по Городоцькій до Погулянки. Трамвай сьомого маршруту тимчасово припинить роботу, щоб не дублювати маршрут першого трамваю. Автобуси (маршрутки) №15 та №41 будуть курсувати по вулиці Чупринки.
Завершення робіт заплановане в наступному році.

На сьогоднішній день, на вулиці Степана Бандери немає жодного паркомісця, а в результаті реконструкції з’являться декілька десятків паркомісць, на яких людям не буде соромно паркуватись. Сьогодні, коли автомобіль заїжджає на хідник, кожен, я сподіваюсь, відчуває сором, а коли все буде облаштовано якісно, за європейськими нормами, кожен буде себе відчувати культурною людиною.

Андрій Білий

Після реконструкції вулиці Степана Бандери львів’яни отримають якісну трамвайну мережу, нові сучасні розумні світлофори, просторі зручні зупинки, широкі хідники, велодоріжки.

Директорка ЛКП Львівавтодор Оксана Єстеферова:

Початок робіт – 28 вересня. Переможець торгів – будівельна компанія “Онур”. Вартість проєкту, з яким перемогли, – 209 мільйонів. Об’єкт буде поділений на три етапи. Перший етап – від вулиці Чупринки до Антоновича, другий – від Антоновича до Героїв УПА,  третій – до вулиці Городоцької.

Оксана Єстеферова