У Львові на даний час проходять ремонтні роботи вулиці Лисенка. Дорожнє полотно від вул. Заньковецької до вул. Лісної замостять бруківкою.

Капітальний ремонт частини вул. Лисенка, на ділянці від вул. Заньковецької до вул. Лісної, планують завершити достроково. Відкриття руху прогнозують до кінця 2020 року, хоча згідно з паспортом об’єкта – заплановано на жовтень наступного року. Наразі на цьому відрізку дороги замінюють старий колектор, інженерні мережі, водостоки. По завершенню цих робіт вулицю замостять бруківкою. Ремонтні роботи виконує ТОВ «Будівельні споруди міста». Вартість проєкту становить близько 14 млн грн.
Як повідомив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, це вже третій завершальний етап робіт на вулиці Лисенка.

«Капітальний ремонт вулиці почали ще у 2015 році. На першому етапі ремонтували відрізок від вулиць Винниченка до Гуцульської, другий – від Гуцульської до Заньковецької, а ось зараз це третій завершальний – від Заньковецької до Лісної. Його розпочали 15 вересня», – каже Іван Лозинський.

На цьому об’єкті найскладніша робота з каналізаційними мережами.

«Колектор був в аварійному стані, його не міняли вже 50 років. До того ж, він дуже глибокий – місцями до 6,5-8 метрів», – каже представник проєктантів Олександр Мельник.

 

На ділянці дороги від вул. Заньковецької до вул. Лісної проєктною документацією заплановано замінити водопровід, дощові стоки, піщані подушки, поставити металеві опори, щоб через замулення не було зсувів ґрунту. Також на ділянці замінять дорожнє покриття. Раніше обочина дороги була замощена колотим каменем, а середина дорожнього полотна покрита асфальтом. На замощення цієї ділянки дороги планують використати бруківку з вулиці Хмельницького.
Проєктом також передбачено дві смуги руху шириною 2,75 метра із влаштуванням паркомісць і стоянками для маломобільних людей, а саме: на ділянці зроблять пологі з’їзди з влаштуванням тактильної плитки та паркомісця збільшеної ширини.

«Термін завершення ремонтних робіт спочатку був вказаний один – жовтень 2021 року. Але такі дати були попередні, бо не знали, як буде із фінансуванням. Зараз обігові кошти є, крім того, додали ще й кошти з бюджету розвитку. Думаю, що до 15-20 листопада ми завершимо прокладати колектор, а потім зможемо приступити до бруківки. Якщо дозволить погода – ремонт зможемо завершити ще цього року», – каже Іван Лозинський