Нещодавно на Львівщині розпочали капітальний ремонт об’їзної дороги Самбора. Це дозволить водіям оминати переповнений різними транспортними засобами центр міста. Початок великого будівництва інспектував заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. Для Самбора – це справді велике будівництво, адже вулицю Промислову не ремонтували десятки років.

 

«Щодня містом курсує сотні автомобілів у тому числі вантажних, а це створює значні затори й місто зупиняється. Окрім того, екологічна ситуація покращиться. Водії зможуть напряму, вулицею Промисловою, об’їжджати Самбір, рухаючись в сторону Турки, Мостиськ, Старого Самбора. Ця дорога фактично є продовженням напрямку Львів – Ужгород», — підкреслив Юрій Бучко.

 

У Самборі розпочали ремонт об’їзної

 

На замовлення міського комунального підприємства була виготовлена проєктно-кошторисна документація. Її департамент дорожнього господарства ОДА скерував в ДАБІ, яка дала дозвіл на виконання робіт.
Участь у тендерних процедурах брали ТОВ «Онур» та «Шляховик-Т». Остання підрядна організація виграла торги й ремонтуватиме дорогу за 45 мільйонів гривень. Міський бюджет неспроможний оплатити ремонтні роботи, тому залучили кошти з державного дорожнього фонду. Протяжність дороги — понад 4 кілометри. Окрім асфальтування проїжджої частини, у межах житлових будинків влаштують тротуари з бруківкою.
Підрядник планує закінчити ремонт десь у червні-липні. Терміни залежатимуть від погодних умов. Адже йдеться про дотримання технології будівництва та його довговічність.