Ковалівський парк занесено до перспективного плану реконструкції на 2021 рік. Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради 18 січня 2021 року. Однак в сьогоднішніх умовах необхідно перш за все врахувати реалії бюджету. Але й затягувати з реалізацією проєкту також не планують.

«Якісно підготовлені проєкти – головна умова отримання будь-якого фінансування, гранту, перемоги у конкурсі. А це зона прямої відповідальності профільного заступника, управління містобудування та архітектури. Час на розминку, на теоретичні обрахунки давно закінчився. Настав час практичної реалізації»,- відзначив Андрій Райкович.

Інфостенд на території Парку Ковалівського в Кіровограді.jpg

Парк культури та відпочинку «Ковалівський» — Вікіпедія

 

Нагадаємо, загальна площа парку складає 8,3 га. Розташований він в межах житлового масиву Ковалівка, що у північно-східній частині середмістя Кропивницького. Хоч парк невеликий, але затишний, тому традиційно є улюбленим місцем відпочинку та організації дозвілля кропивничан і гостей міста. Також це постійне місце проведення міських і державних свят, народних гулянь, різноманітних розважальних заходів.

Окрім того, очільник міста дав вказівку терміново додатково обстежити технічний стан усіх атракціонів на ігрових майданчиках Ковалівського парку. У парку все повинно бути справним та відновленим.

«Діти зараз не в школах, але це не означає, що вони сидять дома. Парки та двори – їхні улюблені місця для гри. Батьки скаржаться мені, що в Ковалівському парку зламані гойдалки. На майданчику, де граються дітки з інвалідністю, теж є пошкоджені елементи. Підлітки гуляють по недобудові, стрибають з неї. Це особливо небезпечно», – наголосив Андрій Райкович.