Нещодавно у Костополі розпочали реконструкцію Меморіалу Слави. Підрядна організація розпочала реалізацію проєкту відповідно до Програми з благоустрою міста на 2020 рік.

Кладовище воїнів Радянської армії і партизанів м

Проєктно-кошторисна документація пройшла необхідні експертизи та відповідає державним стандартам. Відповідно до тендерної документації реконструкція Меморіалу Слави передбачає комплекс підготовчих будівельних робіт, замощення території бруківкою, облицювання сходів базальтовими плитами, встановлення базальтових поребриків. Також заплановано облаштування квітників та встановлення вуличних ліхтарів, лавок, урн для сміття.

Як виглядатиме новий Меморіал Слави у Костополі (ФОТО) | Новини

Зміниться не тільки дизайн Меморіалу Слави, а також буде демонтовано цифри «1941-1945», які за радянських часів окреслювали період Великої Вітчизняної війни. Натомість встановлять нові – «1939-1945» – якими визначають період Другої світової війни.
Зазначимо, що на Меморіалі Слави у Костополі будуть розміщені усі пам’ятні знаки та скульптури, які вшановують подвиги та жертви радянської доби. Зокрема, до наявних на Меморіалі монументів, доєднається пам’ятник жертвам голодоморів, який нині знаходиться у парку відпочинку по вулиці Незалежності.