Черкаський сквер «Юність» почали реконструювати (фото) — ПРОЧЕРК.інфо

У Черкасах здійснюють реконструкцію скверу «Юність». Цей громадський простір розгорнувся на площі близько одного гектара уздовж бульвару Шевченка між вулицями Остафія Дашковича та Байди Вишневецького. На даний час частину площі вже вимостили новою тротуарною плиткою, проводять роботи для встановлення опор з ліхтарями та продовжують роботи із будівництва фонтану. Будівельні роботи планують завершити до кінця 2020 року.

 

«КП «Дирекція парків» вже замовила обладнання електричного й освітлювального характеру. Нині працівники продовжують вкладати тротуарну плитку і підготовлюють ґрунт до висадки дерев. Будівництво фонтану просувається швидко і якісно. Фінансування вистачає, тому цього року плануємо закінчити реконструкцію, — розповів директор КП «Дирекція парків» Андрій Куча.

 

IMG_4759

Як повідомляють на сайті міськради, у сквері “Юність” вже провели підземні комунікації для системи автоматичного поливу, облаштували водопровідно-каналізаційні мережі та здійснили підготовчі роботи до встановлення вуличного освітлення.

Після реконструкції сквер стане багатофункціональним для проведення великої кількості масових заходів, люди зможуть відпочивати та працювати на свіжому повітрі.

Яким може бути сквер "Юність" у Черкасах після реконструкції (фото) | Про все - Черкаські новини. Життя міста Черкаси та Черкаської області

У Черкасах почали реконструкцію скверу "Юність"

Нагадаємо, також у сквері планують створити найбільший в Україні сад магнолій. Ця концепція наразі вивчається провідними українськими компаніями, які мають великі розсадники магнолій.

 

«Ми хочемо, щоб це була родзинка нашого міста. Не просто створити алею, а дійсно найбільший сад магнолій», — повідомив мер міста Черкас Анатолій Бондаренко.