В Черкасах у межах президентської програми «Велике будівництво» здійснюють капітальний ремонт драматичного театру, який постраждав під час пожежі, що сталася 1 липня 2015 року. Тоді повністю згоріла глядацька зала на 600 місць, перекриття між поверхами, обвалився дах театру. Вогонь зруйнував 500 квадратних метрів площі приміщення.
Наразі роботи тривають, а їх завершення та введення об’єкта в експлуатацію заплановано в жовтні 2020 року.

Пам'ятаємо, любимо, сумуємо. Коли можна буде ходити в черкаський театр на вистави - Громадське Черкаси
Нагадаємо, відновлювальні роботи драматичного театру здійснюють уже п’ятий рік. За цей період зроблено фасад будівлі, замінено дах, відремонтовано фоє другого та третього поверхів, глядацьку залу, кулуари трьох поверхів, а також туалети, підвальні та кабінетні приміщення.

 

У театрі встановили нову систему опалення, вентиляції, кондиціювання, пожежогасіння. Щоб більше не допустити пожежі, встановили дренчерну систему. Це мережа трубопроводів по всій залі. При виникненні пожежі у ці труби автоматично надходить вода.

Нині в драмтеатрі тривають завершальні внутрішні роботи та облаштування прилеглої території.

Демонтували тротуарну плитку та здійснили заміну каналізаційних колодязів. Підготували територію для замощення тротуарної плитки. Згідно з проєктною документацією заплановано встановлення автоматичного поливу газонів та облаштування зовнішнього освітлення.
Незабаром Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка розпочне свою роботу.